28 september 2022 - Landelijk Openingsevent Week tegen Eenzaamheid 2022

28 september 2022 - Landelijk Openingsevent Week tegen Eenzaamheid 2022

 

Op woensdag 28 september 2022 werd in Amare in Den Haag het startschot van de Week tegen Eenzaamheid gegeven. Een levendige editie met muziek, cultuur en kennis uit de praktijk en wetenschap. 

Het Openingsevent bood kennis, inspiratie en netwerkmogelijkheden voor iedereen die in werk of activiteiten te maken heeft met het thema eenzaamheid. 

Zo deelden Andreas Wismeijer (psycholoog en docent aan de Universiteit Tilburg) en Damiaan Denys (hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam) hun inzichten op het gebied van eenzaamheid. Wat is het, waar komt het vandaan en, belangrijker nog: hoe overwin je het? Aanjagers van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid, leden van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en gemeenten inspireerden met voorbeelden uit de praktijk. De officiële opening van de Week tegen Eenzaamheid werd verricht door staatssecretaris Maarten van Ooijen. 

Met als afsluiting een walking netwerkdiner, ondersteund met muziek van Het Danspaleis, was het dit jaar een feestelijke en geslaagde editie!