24 Februai 2022 - Landelijke online wethoudersbijeenkomst 'Een blijvende aanpak eenzaamheid'

Landelijke online wethoudersbijeenkomst ‘Een blijvende aanpak eenzaamheid’


Ruim honderd wethouders namen deel aan de online bijeenkomst op woensdag 16 februari. De bijeenkomst werd georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Vereniging Nederlandse Gemeenten in kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. 

Staatssecretaris Maarten van Ooijen sprak zijn dank uit aan alle wethouders voor hun inzet. “Op deze bijeenkomst hebben we veel voorbeelden gehoord over hoe gemeenten hun rol pakken om samen met organisaties, bedrijven en burgers er te zijn voor mensen die zich eenzaam voelen. Lokaal, in de wijk, aan de voordeur is waar we contact maken met mensen en eenzaamheid verminderen en voorkomen. Tegelijk zien we dat eenzaamheid vraagt om een blijvende aanpak. Ik ben blij dat wethouders hebben toegezegd om zich hiervoor te blijven inzetten.”


Samenwerking Programma Eén tegen eenzaamheid en Evenementenbureau VWS 

 

Wat was het weer een mooie bijeenkomst! De sfeer van de Glazenzaal, de sprankelende dagvoorzitter en natuurlijk de professionele inzet van onze vaste partner voor online events, Loyals.

Niet alleen de dag zelf was een daverend succes, zeker ook de weg ernaartoe. Een hele fijne samenwerking tussen het programmateam Eén tegen eenzaamheid en het Evenementenbureau VWS. De rollen binnen het team waren duidelijk, iedereen deed zijn onderdeel wat resulteerde in snelle organisatie. Er werd keihard gewerkt door eenieder waardoor dit een mooie creatie werd waar inhoud en organisatie samenkwamen!
Eén om trots op te zijn.